Visum usa

Informasjom om Visum USA

På generell basis må en statsborger fra et fremmed land som ønsker innreise til USA først skaffe seg et visum, enten et visum for midlertidig opphold, eller et immigrasjonsvisum for permanent opphold. Borgere fra kvalifiserte land kan besøke USA uten visum under Visa Waiver-programmet (ESTA). Alle reisende som ankommer USA under Visa Waiver-programmet må få tillatelse gjennom Electronic System for Travel Authorization (ESTA)-systemet før avreise.

Hvis du ikke oppfyller kravene for å benytte Visa Waiver-programmet, eller reiser for å studere, jobbe, delta i et utvekslingsprogram, eller for noe annet formål som ikke faller under et B-visum, trenger du et visum.

Et visum garanterer ikke innreise til USA. Et visum viser bare at et amerikansk konsulat har fastslått at du er kvalifisert til å søke om innreise til USA for et bestemt formål.

Ulike typer visum til USA

ESTA

Informasjon om ESTA

Med en godkjent ESTA kan man oppholde seg i USA uten å søke om visum i opptil 90 dager for forretnings- eller turistreiser.

En godkjent søknad kan også brukes dersom man kun skal mellomlande eller bytte fly i USA. 

For å kunne søke om ESTA må man ha statsborgerskap i utvalgte land. 

Søknadsprosedyre

Man registrerer sin ESTA søknad elektronisk og søknaden er normalt ferdig behandlet innen 72 timer. 

Forretnings-/turistvisum

Oversikt

B-1/B-2-besøksvisum er for personer som reiser til USA på kortere besøk for forretninger (B-1), for fornøyelser eller for legebehandling (B-2).

Generelt er B-1-visum for reisende som skal besøke forretningsforbindelser, delta på vitenskapelige, utdannings-, profesjonelle eller forretningsmessige konferanser, gjøre opp et bo eller forhandle om kontrakter. B-2 visum er for fritidsreiser, inkludert turisme, besøk til venner eller slektninger, eller medisinsk behandling.

Aktiviteter relatert til en brorskapsorganisasjon, sosial eller frivillighetsbasert type, faller også under B-2. Ofte blir B-1- og B-2-visum kombinert og utstedt som ett visum: B-1/B-2.